Всички зад Ива Николова, дори и Христо Иванов. Само ГЕРБ мълчат

АВТОРСКИ НОВИНИ

Всички зад Ива Николова, дори и Христо Иванов. Само ГЕРБ мълчат

348829
на 17.07.2021
Всички зад Ива Николова, дори и Христо Иванов. Само ГЕРБ мълчат

Чалга безкултурието няма бъдеще в българския обществен и политически живот. Тази новина роди само часове след първия открит брифинг за медиите партията на Слави Трифонов след бруталната атака на сценаристите му Тошко Йорданов и Филип Станев срещу водещата на ПИК TV Ива Николова.

препоръчано

Вината й бе, че пита, а те няма какво да отговорят. Затова двамата брадясали мужици с къси ръкавки се нахвърлиха върху журналистката с просташки обиди за външния й вид. Няма за какво друго да се хванат в биографията й на видна поетеса и публицист, превела от руски език шедьоври в световната литература.

Но успяха поне в две неща.

Първо, обединиха срещу себе си всички враждуващи лагери в медиите, които от години се атакуват ежедневно - било по идеологически и политически причини, а често и по икономически. Поне от десетилетие няма друг казус, по който да са били толкова единни и категорични в реакциите. Сега обаче застанаха като стена зад Ива Николова и настояха да се спазва поне минимално приличие в публичното общуване. Водещата бе подкрепена от всички журналисти, анализатори, политолози, социолози и обществени фигури. 

И тук идва ред и на втората заслуга на чалга мужиците на Слави Трифонов. Стана пределно ясно най-сетне, че ПИК не е и никога не е била нечия медия, още по-малко пък на ГЕРБ. Че около и зад ПИК няма кръгове и никой не стои с гърба си зад журналистите в медията, щом всъщност сега го направиха само опонентите ни.

Защото иначе ГЕРБ щяха да защитят Ива Николова. Ако не цялата партия, на която явно е спуснато окръжно да мълчи по случая, то поне някои от жените в партията, зад които журналистката е заставала неведнъж с перото си - Деница Сачева, Цвета Караянчева, Даниела Дариткова. Когато те бяха нападани и охулвани, Николова не пестеше думите си, както правят те сега. Така че хората на Слави окончателно развенчаха мантрите за ПИК, което дано най-после да е ясен знак, че когато критикуваме авторитаризма на върхушката на Румен Радев, например, или чалга политиката на Трифонов, това е принципна позиция на журналистите на медията. 

Явно най-после това е осъзнал и Христо Иванов, защото дори и той постъпи този път като демократ и застана срещу чалга безкултурието, въпреки всички критики, които през годините ПИК и Ива Николова са отправяли към редица негови политики и действия. Между другото го направи преди точно година и при друг случай, когато оттегли агитката си от младежките структури на партията пред Народното събрания, за да не участва в друга атака срещу Николова, която се оказа мишена на метежниците и бе замеряна с яйца, докато е на работа в парламента. 

Дано това наистина е първият знак, че здравият разум се връща в българския публичен живот и да зарази с добрия пример и цялото ни общество. Повече от всякога то има нужда от обединение след разбиването му на парчета от един зловещ юмрук. След него нямаме никаква нужда от нови партизани във властта, още по-малко с чалга привкус.

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това