ВСС не издигна кандидатура за председател на ВАС

ЧАС ПИК

ВСС не издигна кандидатура за председател на ВАС

14730
преди 5 часа
ВСС не издигна кандидатура за председател на ВАС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Не беше издигнат кандидат за председател на Върховния административен съд на днешното първо от четири заседания на Висшия съдебен съвет. На тези заседания могат да се внасят номинации за наследник на сегашния председател Георги Чолаков.

препоръчано

Следващата възможност е след седмица. Предложения могат да се правят до 14 ноември. Според приетата от съдебните кадровици хронограма, изборът ще е на 20 март догодина. За да има избран председател на Върховния административен съд, са необходими 17 гласа. 

Предложения могат да правят поне трима членове на Съдийската колегия, Пленума на Върховния административен съд и министърът на правосъдието.

Още при стартиране на процедурата служебният министър Мария Павлова обяви, че няма да се възползва от това свое правомощие.

Мандатът на настоящия  - Георги Чолаков, изтича на 22 ноември. След тази дата Съветът трябва да определи изпълняващ функциите председател на съда.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК