ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ: Прекратиха делото срещу ЧВК "Вагнер"

Европа

ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ: Прекратиха делото срещу ЧВК "Вагнер"

9858
на 27.06.2023
ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ: Прекратиха делото срещу ЧВК Вагнер
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Прекратиха наказателното дело за въоръжения бунт, наречен „Похода на свободата” от частната армия на Евгений Пригожин, съобщиха ТАСС и БНР. Делото бе повдигнато на 23 юни 2023 г. Причина за прекратяването е, че са спрели престъпните действия. Според текста на ТАСС - "участниците в него са прекратили действията, насочени към извършване на престъпление". Информацията е от пресслужбата на Федералната служба за безопасност на Русия.

препоръчано

От руското министерство на отбраната обявиха, че тежката военна техника, използвана от частната военна компания "Вагнер" ще бъде прехвърлена към действащите подразделения на въоръжените сили на Руската федерация.

Междувременно стана ясно, че самолет "Ембраер Легаси 600" с руска регистрация е извършил полет от Русия до Беларус, според приложението за проследяване на полети Flightradar24. Самолетът фигурира в  санкционния регистър на американската Служба за контрол на чуждестранните активи като свързан с основателя на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

Според споразумение с беларуския президент Александър Лукашенко от събота Пригожин спря придвижването на силите на "Вагнер" към Москва. Преди това той получи уверения, че ще бъде приет в Беларус, където сигурността му ще бъде гарантирана.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК