Вход
София
Времето в София -13 o C

Втората пенсия – поредната гавра с възрастните хора

Втората пенсия – поредната гавра с възрастните хора

на 13.12.2019
148381
21
Втората пенсия – поредната гавра с възрастните хора
Автор: "Ретро"
13.12.2019
21
148381

Когато преди 20 години беше въведен вторият пенсионен стълб, обяснението беше, че това се прави, за да се увеличат парите за пенсии. След навършването на пенсионната възраст бъдещите пенсионери трябваше да получават и втора пенсия и по този начин да живеят по-добре.

Създадоха се пенсионни фондове, хората трябваше доброволно да изберат към кой фонд да влагат парите си. Спомням си, че кампанията беше мощна, почти денонощно тогава се говореше само за това, медиите ни облъчваха с обещания за едно по-светло пенсионно бъдеще. Родените след  1959 г. не по свое желание, а по принуда, започнаха да отчисляват от доходите си в избран от тях фонд. Онези, които не си избраха такъв, бяха насочени служебно. Както се казва - отърване нямаше. И сега, 20 години по-късно, лъсна голямата лъжа. Оказа се, че доходите на новите пенсионери не само че няма да скочат, но дори ще бъдат по-ниски с двете пенсии, отколкото ако се бяха осигурявали само към НОИ. Спомням си, че по време на второто управление на Борисов финансовият министър се опита да вкара средствата от частните пенсионни фондове в НОИ и се разрази истинска буря от негодувание сред частниците. Какви ли не слухове се носят за колосалните заплати на управляващите тези фондове.

Някой явно добре си поживя на наш гръб, разбра се, че това е бил един от най-добре замислените и надувани балони на прехода. Поддържан от всички партии и правителства от две десетилетия насам. Естествено, за наша сметка. Сега ни съветват, че най-добре ще е да си изтеглим парите и да ги върнем отново в НОИ. Никой не обяснява какви стъпки да се предприемат за това. Една колосална бъркотия, поредното разочарование, което ще трябва да преглътнем. И поредната гавра с пенсионерите.

 

Виолета Шишкова, София

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 21130
архив

Режисьор прави кастинг за новия си филм и казва на поредната кандидатстваща актриса: - Госпожице, изобразете нещо еротично, но с неочакван край. - А!.. Аааа!.. Аааааа!.. Ааааа-а-а-а-апчих!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Зам.-министър Начева показва старта на електронните направления, хартиеният носител засега остава (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Възможно ли е жена да си докара 134 оргазма
x