Вулкан в Камчатка изригна и изхвърли пепел на 20 км в небето (ВИДЕО)

Азия

Вулкан в Камчатка изригна и изхвърли пепел на 20 км в небето (ВИДЕО)

9986
на 11.04.2023
Вулкан в Камчатка изригна и изхвърли пепел на 20 км в небето (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На полуостров Камчатка изригна вулканът Шивелуч, предаде ТАСС, като се позова на Института по вулканология и сеизмология към Руската академия на науките. Височината на стълба от вулканична пепел, избълван от вулкана, достигна 20 000 метра над морското равнище.

препоръчано

Заради облака от вулканична пепел, разнесъл се и над населени места в Уст-Камчатския регион, местните учреждения и училища останаха затворени, а на хората там бе препоръчано да не напускат домовете си.

В едно от селата в района - Ключи, слоят вулканична пепел след изригването на Шивелуч е достигнал 8,5 сантиметра, което е рекорд в това населено място за последните 60 години.

Същевременно в акваторията на Авачинския залив, край югоизточното крайбрежие на Камчатка бе регистрирано земетресение с магнитуд 4,5.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК