Вучич след разговора с Албин Курти: Притеснен съм за сигурността на сърбите в Косово

Балкани

Вучич след разговора с Албин Курти: Притеснен съм за сигурността на сърбите в Косово

5848
на 15.06.2021
Вучич след разговора с Албин Курти: Притеснен съм за сигурността на сърбите в Косово
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след срещата си с премиера на Косово Албин Курти в Брюксел, като част от диалога за нормализация на отношенията с посредничеството на ЕС, че Курти е отишъл в Брюксел, за да каже, че няма да се съгласи за нищо.

препоръчано

Държавният глава отбеляза, че вижда много безотговорност и несериозност. Според него Сърбия ще бъде ангажирана с диалога, който ще продължи до края на юли, докато междувременно техническите екипи ще обсъждат изчезналите, съобщава РТС.

свързани новини

Обръщайки се към медиите след срещата в Брюксел, Вучич подчерта, че не е присъствал на такава среща и че тя няма нищо общо с реалността и отговорността.

“Не знам какво да ви кажа, честно казано мисля, че продължителността на разговорите говори и за резултатите, беше договорено диалогът да продължи до края на юли, надявам се това да е едно важно нещо, което би могло да гарантира мир и стабилност. Всичко останало няма смисъл да се коментира“, посочи Вучич.

Той каза, че има три важни новини за гражданите на Сърбия, предава още по темата "Фокус".

“Първата е, че албанската делегация не иска да изпълни подписаните от тях споразумения, не иска да говори за Общността на сръбските общини. Втората е, че те поискаха спешно и незабавно да чуят кога ще признаем независимо Косово. Третото е да се определят като инциденти и провокации случаите, в които сърбите са искали да присъстват на литургията в техните църкви, които са били на земята, дадена по времето на Милошевич. Бях добър и не пожелах да кажа, че това е далеч от реалността, сериозността и отговорността“, подчерта президентът на Сърбия.

Вучич заяви, че е много притеснен за сигурността на сърбите в Косово, с които, по думите му, ще трябва да разговаря.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК