Външните министри на Франция и Германия също посетиха Триполи

ЧАС ПИК

Външните министри на Франция и Германия също посетиха Триполи

5546
на 16.04.2016
Външните министри на Франция и Германия също посетиха Триполи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Външните министри на Франция и Германия изненадващо посетиха в Триполи в знак на подкрепа за новото правителство на единството в Либия, пише АФП. 

препоръчано

Кабинетът има подкрепата на ООН и световните сили, но все още не може да се легитимира докрай в управленски разполовената северноафриканска страна. Същевременно международната общност вижда в новото правителство необходимия партньор за борба с разширяващото се влияние на джихадистки групи в Либия, както и ролята на страната на отправна точка за миграционните човешки потоци от Африка към Европа. 

свързани новини

Дипломатите Жан-Марк Еро и Франк-Валтер Щайнмайер посетиха столицата при засилени мерки за сигурност, за да разговарят с единното правителство, което работи от военноморската база в столицата. 

Международно признатата власт иска „да обучи полицейските и военните си сили”, заяви Еро след срещата между него, Щайнмайер и премиерът Файез Ал-Сараж. 
„Може би ще трябва първоначално те да бъдат тренирани извън Либия и това ще обсъждаме в понеделник”, заяви Щайнмайер, визирайки срещата в Люксембург, на която ще се обсъжда евентуална мисия на ЕС в помощ на полицията и граничните служби на Либия. 

Визитата на външните министри на Франция и Германия е поредната от поредица гостувания на дипломати, след като Сараж пристигна в Триполи по море. 

От 2014г. града е под властта на алтернативно правителство, което след въоръжен бунт изгони международно признатия парламент. Страните от ЕС в последствие затвориха посолствата си в Триполи. 
Алтернативното правителство продължава да не признава Сараж. 
След два дни законния парламент трябва да гласува подкрепа на единното правителство. 
Същевременно влиянието на „Ислямска държава” в страната продължава да се разширява, като групировката пое отговорност за самоубийствен атентат край Бенгази, при който загинаха двама войници, а трима бяха ранени. 
След срещата си с дипломатите, Сараж заяви, че страната не бива да чака международна мисия, за да се бори срещу терористите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета Желязков: Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета "Желязков": Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК