Външно прати автобуси да прибират българите от Одеса и Киев

Политика

Външно прати автобуси да прибират българите от Одеса и Киев

8508
на 25.02.2022
Външно прати автобуси да прибират българите от Одеса и Киев
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

За Киев пътуват четири автобуса, които се намират на 300 км от границата. От Одеса автобусите са пълни и 130 души тръгват днес оттам за България.

препоръчано

Външно министерство прави всичко по силите си, за да изведем нашите сънародници от Украйна. Това увери говорителят на МВнР Митко Димитров във връзка с получени сигнали, че наши сънародници не могат да получат информация за евакуационния план.

Посланикът ни и консулът ни в Киев издават документи за самоличност на нашите сънародници и техните деца, които нямат. Прозвъняват списъците, в които бяхме помолили гражданите да се записват с актуални данни и местоположение, обясни Димитров.

Страната ни има и план за евакуация по въздух в случай, че това стане възможно. "Знаете, че въздушното пространство над Украйна е затворено. Напомням още веднъж, че МВнР от седмици зове българските граждани, които се намират на територията на Украйна да напуснат страната, защото имахме оперативна ситуация какво предстои", каза още говорителят на министерството.

Той призова българите в Украйна да се въздържат от коментари, че страната ни не прави нищо за евакуацията им.

В момента, в който те напуснат границите на Украйна нещата ще бъдат по-спокойни и ние ще можем да подадем и информация, която е чувствителна в момента и затова не можем да я подадем.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи след категоричната победа (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов с първи думи след категоричната победа (НА ЖИВО)
ново
Днес: 166
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК