ВЪПРЕКИ ЗАБРАНАТА: Десетки хиляди са на протест в Хонконг с маски

Азия

ВЪПРЕКИ ЗАБРАНАТА: Десетки хиляди са на протест в Хонконг с маски

7058
на 06.10.2019
ВЪПРЕКИ ЗАБРАНАТА: Десетки хиляди са на протест в Хонконг с маски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Десетки хиляди жители на Хонконг отново излязоха на протест с маски напук на забраната да прикриват лицата си, съобщава "Франс прес".

Продемократични законодатели се опитват да отменят приетия закон, забраняващ носенето на маски от протестиращите. Според тях мярката е неконституционна.

Лидерът на Хонконг Кари Лам въведе забраната съгласно закон от колониалната ера.

На днешните протести полицията отново използва сълзотворен газ срещу демонстрантите. Властите се опасяват да не се повторят бунтовете от петък, когато се стигна до затваряне на финансовия център на Хонконг.

Размириците в бившата британска колония започнаха през юни заради закон, позволяващ екстрадиране на заподозрени престъпници в Китай. Въпреки че проектозаконът беше отменен, протестите прераснаха в продемократични демонстрации срещу полицията.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК