Върнете брифингите на ген. Мутафчийски!

Лична драма

Върнете брифингите на ген. Мутафчийски!

79301
на 06.12.2020
Върнете брифингите на ген. Мутафчийски!
Автор:   "Ретро"

На последния си брифинг НОЩ отново излезе с тежката си артилерия генерал Мутафчийски. Недолюбван от някои заради гневната му реакция срещу провокацията на една журналистка, генералът, за съжаление, се оказа прав. Днес думите му „Яко ще се мре“ очаквано се превърнаха в реалност. Изказът му тогава впечатли всички, но явно недостатъчно, след като се допусна сегашният срив с огромен брой заразени и жертви, с умиращи по стълбите на болниците, с наредените на опашка линейки.

И за това са виновни всички – и управляващите с подценяването на ситуацията през летните месеци, и всички ние с безхаберието и игнорирането на мерките за дистанция. През пролетта популярността на генерала премина от възхищение в началото до краен негативизъм и отрицание в по-късен етап. Говореше се за него като за бъдещ кандидат за президент на управляващите. Впоследствие настъпи умора и досада у хората от всекидневните сутрешни екранни изяви на щаба.

Извънредното положение със своите негативни последици върху живота на всички буквално нанесе удар върху личностите от НОЩ, включително и върху генерала. И това предизвика оттеглянето му от показността и съсредоточаването му върху оперативната работа като председател на щаба. Днешната ситуация обаче просто налага активното връщане на генерала в общественото съзнание. С авторитетното си излъчване Мутафчийски може да въздейства убедително. Явно е, че на това се разчита от страна на министъра и управляващите. Затова и реабилитирането му на водеща позиция в това изключително трудно и тежко за всички нас време е повече от наложително. Ще бъде добре дори да се върнат ежедневните брифинги на НОЩ.
 
Валерия Станчева, Варна

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това