Върховният касационен съд оправда окончателно д-р Иван Димитров

Темида

Върховният касационен съд оправда окончателно д-р Иван Димитров

49135
преди 4 часа
Върховният касационен съд оправда окончателно д-р Иван Димитров
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Върховният касационен съд (ВКС) оправда д-р Иван Димитров по обвинението за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, на Жоро Джевизов през 2018 г. в Пловдив, съобщиха от съда.

препоръчано

Решението е окончателно и с него се оставя в сила мярката на Апелативен съд - Пловдив. Делото пред Върховния съд бе образувано по протест и жалба на частните обвинители срещу решението на Апелативния съд.

Съдебният състав на ВКС приема касационния протест и касационната жалба за неоснователни. Според касационната инстанция изцяло в съответствие със закона и със съдебната практика по неговото прилагане апелативният съд е приел, че Иван Димитров е имал законово право да се защити от непосредственото, противоправно нападение на Жоро Джевизов, насочено срещу телесната му неприкосновеност.

Припомняме, че инцидентът стана през нощта на 1 март 2018 г. На 3 март 2018 г. прокуратурата повдига обвинение срещу Иван Димитров за убийството на Джевизов. Впоследствие граждани излязоха на мирен протест в защита на 48-годишния лекар рентгенолог. В протеста се включиха и таксиметрови шофьори, и от Регионалната лекарска колегия в Пловдив и други лекарски колегии в страната.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК