Вход
София
Времето в София 10 o C

Върховният съд на САЩ разреши нови правила за Зелена карта

Върховният съд на САЩ разреши нови правила за Зелена карта

на 27.01.2020
6403
1
Върховният съд на САЩ разреши нови правила за Зелена карта
Автор: ПИК
27.01.2020
1
6403

Върховният съд на САЩ разреши на администрацията на САЩ да приеме нови правила за издаване на разрешителни за постоянно пребиваване в Съединените щати (така наречените зелени карти). Според The Washington Post те предвиждат затягане на тази процедура за онези, които според властите са по-склонни да разчитат на държавни помощи, предава TACC

Решението беше подкрепено от петима съдии, четирима гласуваха против. По-рано съд в Ню Йорк блокира заповедта на властите, която трябваше да влезе в сила от средата на октомври 2019 г.

В съответствие с предложените правила използването на преференциална медицинска застраховка на Medicaid, участието в програмата за получаване на марки за храна и преференциално закупуване на жилища ще се считат за отрицателни фактори при разглеждане на заявление за зелена карта. Също така, проблеми с получаването на разрешителни за постоянно пребиваване могат да възникнат при хора, страдащи от „заболяване, което може да изисква сериозно лечение“ и „не позволяват на чужденец да се самообслужва, да посещава училище или работа“. Същото ще се случи, ако такъв човек няма достатъчно средства, за да плати за лечение на такова заболяване. Отрицателните характеристики ще бъдат и липсата на частна медицинска застраховка и недостатъчното ниво на владеене на английски език, което не позволява „да навлезете на пазара на труда“, предава Фокус.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33086
архив

Влиза съвременна БГ мама в магазин за плодове и зеленчуци:
– Извинете, този морков генномодифициран ли е?
Продавачът:
– Защо се интересувате?
Морковът:
– Да, наистина, защо се интересувате?

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Не се претоварвайте, днес е ден за решение на всекидневни проблеми
x