Вътрешният министър за вота: Полицията не бездейства, резултатите се отчитат всеки ден

Избори

Вътрешният министър за вота: Полицията не бездейства, резултатите се отчитат всеки ден

16634
преди 6 часа
Вътрешният министър за вота: Полицията не бездейства, резултатите се отчитат всеки ден
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Не е коректно да се използва МВР предизборно в кампанията, заяви пред журналисти преди заседанието на Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

препоръчано

"Това, което искам да ви кажа, е свързано отново с действията на Министерството на вътрешните работи (МВР) по отношение на престъпленията, които са свързани с купуването и продаването на гласове, най-вече с изкривяване на гражданския вот. Както знаете, от 27 септември стартира специализирана полицейска операция на територията на цялата страна, нейна основна задача е противодействие на купения вот и успоредно с това всички полицейски служители, които участват в тези специализирани полицейски операции, работят и по всички онези приоритети, които са изведени за МВР", каза Илков.

По думите му в хода на тези действия служителите на МВР установяват и други престъпления и всички тези резултати биват отчитани ежедневно на страницата на пресцентъра на МВР.

"Друг е въпросът кой как ги ползва тези данни", отбеляза той, цитиран от "Днес“.

Вътрешният министър увери, че МВР ще продължи да работи в същите темпове, защото резултатите са налице.

"Имаме 160 полицейски операции, които са към днешния ден, досъдебните са 60 вече, така че когато резултатите говорят, т.е. нашите служители не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство по всеки един сигнал и обстоятелство, което е свръзано с купуване и продаване на гласове, не е коректно да се използва МВР предизборно в кампанията", категоричен е той.

Илков коментира, че няма нещо, което да бъде изведено като феномен за тези избори.

"Така че си върви всичко онова, което е било и при предходните", заключи вътрешният министър.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Няма такава държава! Дали сме над 1 млрд. за избори. Има огромен риск за България да ни връщат мигранти, ако... (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Няма такава държава! Дали сме над 1 млрд. за избори. Има огромен риск за България да ни връщат мигранти, ако... (НА ЖИВО)
ново
Днес: 92
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК