Вътрешният министър на Либия попадна под обстрел

СВЕТЪТ ДНЕС

Вътрешният министър на Либия попадна под обстрел

4252
на 22.02.2021
Вътрешният министър на Либия попадна под обстрел
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Влиятелният вътрешен министър на Либия Фатхи Али Башага оцеля днес при опит да бъде убит на автомагистрала край столицата Триполи, съобщиха източници от обкръжението му, цитирани от Франс прес.

препоръчано

Кортежът на 58-годишния Башага бил подложен на обстрел от брониран автомобил в Янзур, на десетина километра от Триполи. "Полицейският ескорт на министъра отвърна на огъня. Двама от нападателите са арестувани, третият е в болница. Министърът се чувства добре", разказа източник.

Политикът се връщал от рутинно посещение до седалището на нова част от силите за сигурност, подчинена на министерството му.

Башага избра за свой приоритет борбата с корупцията и бе сочен от мнозина за вероятен временен премиер, но в крайна сметка по-рано този месец на поста бе назначен Абдел Хамид Дбейба.

Дбейба беше избран заедно с тричленен Временен президентски съвет в рамките на процедура под егидата на ООН. Новата изпълнителна власт ще управлява Либия до произвеждането на парламентарни избори в раздираната от война страна през декември.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК