Въшки и краста плъзнаха сред бежанци в Идомени

ЧАС ПИК

Въшки и краста плъзнаха сред бежанци в Идомени

5972
на 24.03.2016
Въшки и краста плъзнаха сред бежанци в Идомени
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

За съмнения за хепатит сред децата в Идомени сигнализира Азхар Аломар, която се е завърнала от доброволческа мисия там. Тези съмнения обаче трябвало да се установят в болнична обстановка. В началото на другия месец й предстои да отиде на нова мисия на същото място.

препоръчано

Пред БНР доброволката сподели, че в бежанския лагер в Идомени имало много случаи на болни деца. Те се оплаквали от разстройство, повръщане, висока температура, респираторни болести и спазми. Част от оплакванията се дължели и на паленето на огньове, а димът е много вреден. Почти всички деца имали въшки и краста.

Азхар Аломар коментира, че имало страшно много известни медицински международни организации, но оставали само с името. На болните се давали рецепти с указанието да си купят даденото лекарство. Аптеки в радиус от 40 км нямало. Екипът на Аломар бил от 10 души. Те били взели голямо количество лекарства, включително и антибиотици. Оказало се, че лекарствата пак не стигнали. На новата мисия щяло да има още доброволци и щели да вземат още по-голямо количество лекарства. Азхар Аломар посочи, че броят на сирийците в Идомени е много малък.

Имало изключително много други националности. Сирийците основно били жени с деца. На повечето мъжете вече били в Германия. Азхар Аломар изрази съжаление, че терористите вече се свързват с думата Сирия. Терористите разполагали с много пари, а истинските бежанци били в Идомени и живеели в калта.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК