ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици

Бомба

ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици

6671
на 15.04.2021
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици

Свети апостоли Аристарх, Пуд и Трофим от числото на Седемдесетте († около 65 г.) - свети апостол Аристарх, за когото се споменава в книга "Деяния ня светите апостоли" и в посланията на свети апостол Павел до Колосяни и до Филимона, е бил епископ в сирийския град Апамея (градът бил разположен в югозападната част на Сирия и била разположена на брега на река Оронт).

препоръчано

Свети Пуд, за когото говори апостол Павел във второто послание до Тимотея, бил член на римския сенат. Като благочестив и добродетелен човек, приемал у дома си светите апостоли Петър и Павел. При него се събирали и други вярващи за молитва, тъй че неговият дом впоследствие се превърнал в църква, която получила името "Пастирска". Преданието разказва, че в тази църква е свещенодействал самият апостол Петър.

Свети Трофим, за когото споменава книга "Деяния на светите апостоли", както и апостол Павел в същото Второ послание до Тимотея, заедно с апостолите Пуд и Аристарх, страдал заедно с апостол Павел при всички гонения срещу него.

Споменатите трима апостоли загинали в Рим заедно с апостол Павел, като били посечени с меч по заповед на император Нерон.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 207
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това