В Австралия смекчават ограниченията

СВЕТЪТ ДНЕС

В Австралия смекчават ограниченията

3403
на 06.12.2020
В Австралия смекчават ограниченията
Автор:   ПИК

Австралийският щат Виктория започна днес да отпуска ограничителните мерки срещу COVID-19, след като отбеляза 37 дни без нови заразени, предаде Ройтерс.

препоръчано

От полунощ до 100 човека ще могат да участват в публични събирания, като сватби, при запазване на правилото за 2 кв. м на лице, а към 11 януари 50 процента от офис служителите ще могат да се върнат на работните си места, вместо сегашните 25 процента, съобщи премиерът на щата.

Днес можем да направим някои големи стъпки, може би не към нормалното, но поне към безопасно от COVID лято, но всички трябва да останем бдителни и да правим това, което сме длъжни, каза на пресконференция премиерът Данъл Андрюс.

Маските остават задължителни на закрито и в обществения транспорт и споделените пътувания, информира БТА.

Опасенията за общественото здраве се успокоиха, след като двама пътници, завръщащи се от Германия, заобиколили карантината в Сидни, за да пристигнат директно в Мелбърн, показаха отрицателни тестове за коронавируса. Всички пътници на вчерашния вътрешен полет между двата града и част от летищния персонал трябва да останат в самоизолация до пристигането на резултатите от втория тест утре, заявиха властите.

Австралия регистрира седем нови заразени за изминалото денонощие, като всичките са завърнали се пътници. Страната почти изкорени коронавируса чрез строги карантинни мерки, особено във Виктория, която през август регистрираше по 700 инфекции дневно.

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това