В БОРБАТА С ПАНДЕМИЯТА: Учени от Ливърпул с пробив - ето какво разработват

СВЕТЪТ ДНЕС

В БОРБАТА С ПАНДЕМИЯТА: Учени от Ливърпул с пробив - ето какво разработват

29742
на 08.04.2020
В БОРБАТА С ПАНДЕМИЯТА: Учени от Ливърпул с пробив - ето какво разработват
Автор:   ПИК

Учени по медицина от Ливърпул разбработват бързи тестове за откриване на антитела срещу коронавируса, съобщава "Скайнюз". Според публикацията изпитанията вече са започнали, а целта е да се докаже тяхната достоверност и да бъдат пуснати за широко приложение. 

препоръчано

Учените изполвали проби взети от лекари и медицински сестри, които се борят на първа линия с  COVID-19.

За момента съществуващите тестове откриват самия вирус, когато хората вече са болни. Новият тест обаче идентифицира антитела, които са изградени след излекуване с инфекцията, дори при хора които са имали леки симптоми или са преминали през инфекцията без никакви оплаквания.  

Д-р Емили Адамс, която ръководи изпитванията, заяви, че тя  тестовете показват дали някой е процес на  възстановяване и може да позволи на здравните работници, които в момента се самоизолират, да се върнат на работните си места.

"Трябва да сме сигурни, че тези тестове ще вземат всички, които са заразени, но също така и специфични. Не искаме тестът да е положителен, когато не са били изложени на вируса", казава още тя.

Превод и редакция ПИК

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това