В Босна и Херцеговина се отбелязват 29 години от геноцида в Сребреница

Европа

В Босна и Херцеговина се отбелязват 29 години от геноцида в Сребреница

7448
на 11.07.2024
В Босна и Херцеговина се отбелязват 29 години от геноцида в Сребреница
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Босна и Херцеговина, както и целият свят, отбелязва годишнина от клането в Сребреница през 1995 година. Навършат се 29 години от влизането на босненски сръбски части под командването на генерал Ратко Младич в мюсюлманския анклав Сребреница, когато са избити хиляди мюсюлмани – мъже и млади момчета.

препоръчано

До ден днешен продължават погребенията на загиналите през 1995 година. Първоначално хората са погребани в масови гробове, но за да се прикрият следите от военните престъпления, останките биват изваждани и заравяни на различни места. В повечето случаи са погребвани само части от тялото, тъй като другите останки липсват.

Над 5000 души участват в тазгодишния поход за отдаване на почит.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК