В Боянския сарай или на Росенец са двата Майбаха, подарени от Вълка на Доган?

Акценти

В Боянския сарай или на Росенец са двата Майбаха, подарени от Вълка на Доган?

187476
на 15.08.2024
В Боянския сарай или на Росенец са двата Майбаха, подарени от Вълка на Доган?
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В Боянските сараи на Ахмед Доган или на лятната му резиденция на Росенец се намират два от петте все още неоткрити автомобила за милиони на Румен Гайтански-Вълка, които трябва да бъде конфискувани във връзка с разследването на необслужвания заем от близо 150 млн. лева от Българска банка за развитие (ББР)?

препоръчано

Този въпрос изплува на дневен ред, след като журналистът Илхан Андай разкри, че почетният председател на ДПС е получил от Гайтански две лимузини "Майбах", една от които бронирана.

Според неговия разказ на един свой рожден ден Доган лично се похвалил пред присъстващите за щедрите дарове, дори подканил гостите си да тестват паркирания в гаража "Майбах". 

След акцията на прокуратурата и Антикорупционната комисия в имотите на Гайтански вчера, съдът издаде разрешение да бъдат иззети общо 8 автомобила 3 от тях - "Bugatti Veyron", "Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe" и "Mercedes-AMG" GT63 S E Performance вече бяха открити. В неизвестност обаче са останалите пет. 

Както ПИК писа вчера, автопаркът на Вълка е бил на стойност над 15 милиона лева. Освен гореспоменаните коли се знае също така, че Гайтански е разполагал още с джип "Ламборгини Урус", колекционерски "Мерцедес F1 Макларън", от който са произведени само 150 бройки и "Майбах", с който бе забелязван из София в началото на миналата година.

Най-вероятно той няма връзка с подарените на Доган коли, тъй като рожденият ден, за който Илхан Андай говори, е от 2018 г. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Костадинов: Всички македонци са българи (ВИДЕО) Костадинов: Всички македонци са българи (ВИДЕО)
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК