В Германия започва създаването на ковид-затвори

Европа

В Германия започва създаването на ковид-затвори

5372
на 19.01.2021
В Германия започва създаването на ковид-затвори
Автор:   ПИК

Германия стана първата страна в Европа, която започна създаването на т.нар. „ковид-затвори“. Това са центрове за изолация на болни от коронавирус, в които ще бъдат настанявани всички, които отказват да спазват карантината или я нарушават. Първият такъв център ще отвори врати в община Ноймюнстер, съобщава немското издание "Hamburger Morgenpost".

препоръчано

Ковид-затворът е бивш център за задържане на непълнолетни, преустроен за новите реалности. В него ще бъдат настанявани хора, които са нарушили своята карантина или отказват да я спазват. За тях ще се грижат 30 специалисти, разпределени в 3 смени.

За да бъде затворен, даден гражданин трябва да е допуснал повторно нарушение на установените противоепидемични мерки или категорично да отказва да спазва наложените правила.

Още няколко германски провинции обмислят създаването на "ковид затвори". Изолацията ще се прилага заедно със солени глоби - заради нарушаване на обществените правила.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 241
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това