В Гърция откриха откраднати картини на Пабло Пикасо и Пийт Мондриан

Шоу свят

В Гърция откриха откраднати картини на Пабло Пикасо и Пийт Мондриан

14867
на 29.06.2021
В Гърция откриха откраднати картини на Пабло Пикасо и Пийт Мондриан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гръцката полиция е открила откраднати през 2012 година от Националната галерия на страната картини на Пабло Пикасо и Пийт Мондриан, съобщи гръцкото издание „Прото Тема”, цитирано от „Газета”.

препоръчано

Задържан е 49-годишен гръцки гражданин, който не е успял да изнесе картините от страната за продажба на черния пазар.

Картините „Женска глава” на Пикасо и „Вятърна мелница” на Мондриан бяха откраднати през януари 2012 година от Националния музей, ден преди затварянето на музей за мащабен ремонт.

Пикасо рисува „Женска глава” през 1`939 година, като картината е оценена на 20 млн. евро. На гърба на картината има ръкописно посвещение от автора на гръцкия народ, което той е написал през 1949 година – за приноса на гърците във войната срещу нацизма.

Картината „Вятърна мелница” Пийт Мондриан рисува през 1908 година.

Кражбата бе наречена „кражбата на века”. В издирването на картините участваха Националните разузнавателни служби на Гърция, уточнява изданието.

 

Превод и редакция: ПИК

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК