В ЖЕГИТЕ: Бедствено положение в Ракитово - няма вода

Региони

В ЖЕГИТЕ: Бедствено положение в Ракитово - няма вода

6525
на 14.07.2023
В ЖЕГИТЕ: Бедствено положение в Ракитово - няма вода
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В разгара на жегите обявиха частично бедствено положение в родопския град Ракитово. Причината е липсата на питейна вода. Водоноски и в момента доставят вода в различни точки на града, пише "Телеграф“.

препоръчано

Проблемът с питейната вода е възникнал в неделя вечерта, когато 60-годишен магистрален водопровод се е спукал. Мястото на аварията е в труднодостъпен горист район, на 22 км. от града. 

свързани новини

Засегнати са 8000 души. Към момента са осигурени две водоноски, очакват се още две от Пазарджик. В двете детски градини и в здравната служба са доставени допълнителни количества вода.

"Истински ад е без вода, вече една седмица. През деня няма никаква вода, вечерта идва за малко. Просто е невъзможно да се изкъпеш", разказва жител. 

Кметът на на Ракитово пък свиква извънредна сесия на общинския съвет. 

"Сега свиквам извънредна сесия, за да отделим едни средства, да купим тръба. И да търсим вариант как да я подменим. Там е труднодостъпно, може да се стигне само пеша", заяви кметът Георги Холянов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК