В Ирландия спряха ваксинирането на лица под 60 години с препарата на „АстраЗенека”

Европа

В Ирландия спряха ваксинирането на лица под 60 години с препарата на „АстраЗенека”

2711
на 13.04.2021
В Ирландия спряха ваксинирането на лица под 60 години с препарата на „АстраЗенека”
Автор:   ПИК

Националният консултативен комитет по имунизация на Ирландия (NIAC) препоръча използването на препарата срещу коронавирус на британско-шведската компания „АстраЗенека” само за ваксинация на лица над 60 години, съобщава RT, като се позовава на прессъобщение на NIAC.

препоръчано

Според информацията, Комитетът е предложил прекратяването на ваксинирането на лица под 60 години с ваксината на „АстраЗенека”.

Посочва се, че решението е било прие3то след като Европейската агенция по лекарствени средства (ЕМА) е стигнала до извода, че образуването на тромби трябва да бъде включено в списъка с редките странични ефекти на ваксината на „АстраЗенека”.

От NIAC не са препоръчали поставянето на втора доза от препарата на хората, пнри които след поставянето на първата доза са забелязани необичайни странични ефекти като образуване на тромби.

По-рано изпълняващият длъжността министър на здравеопазването на Нидерландия Хуго де Йонг обяви, че в страната няма да подновяват използването на ваксината на „АстраЗенека” при лица под 60 години, като те ще получават дози от други препарати.

 

Превод и редакция: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това