В Кипър ваксинираха 50% от населението с поне една доза

Европа

В Кипър ваксинираха 50% от населението с поне една доза

2864
на 27.05.2021
В Кипър ваксинираха 50% от населението с поне една доза
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кипър отчете нов успех във ваксинационната си програма, като вече всеки втори в страната е получил поне първата доза. В същото време в програмата се правят промени, като се въвежда възрастово ограничение за прилагането на препарата на "АстраЗенека".

препоръчано

50.4% от населението вече е обхванато с първата доза от ваксината, а почти 24% са завършили процедурата и с двете дози, отчете здравното министерство в сряда. Според него ускореното изпълнение на националния имунизационен план е причина в голяма степен за значителното намаляване на броя новозаразени с коронавирус. През последната седмица те са под 100 на ден, което е 0,1 – 0,2% от извършените тестове.

Здравното министерство обяви в сряда и че вече не препоръчва ваксината на "АстраЗенека" за хора под 50-годишна възраст, като ги съветва да предпочетат базираните на по-нова технология ваксини на "Пфайзер" и "Модерна".

Хората, които вече са взели първата доза от "АстраЗенека", ще продължат нормално с втората.

Промяната бе направена след анализ и препоръки на Научно-консултативния комитет по пандемията заради възникналото обществено напрежение за тази ваксина. 

Случаят на 39-годишна британка, която почина в Кипър на 24 май след тежка тромбоза, се разследва от Европейската агенция по лекарствата за възможна връзка на смъртта на жената с поставената й на 6 май ваксина на "АстраЗенека".

През юни Кипър очаква да получи близо 350 000 ваксини от всички производители, което ще позволи ваксинационната програма да продължи без

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК