В ЛЮКСЕМБУРГ: България и Румъния в Шенген обсъждат вътрешните министри на ЕС

ГОРЕЩО

В ЛЮКСЕМБУРГ: България и Румъния в Шенген обсъждат вътрешните министри на ЕС

21595
преди 4 часа
В ЛЮКСЕМБУРГ: България и Румъния в Шенген обсъждат вътрешните министри на ЕС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Министрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз заседават днес в Люксембург, където ще обсъдят цялостното състояние на Шенгенското пространство.

препоръчано

Очаква се унгарското председателство да представи актуалното състояние по отношение на пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген. Вземането на окончателно решение на днешното заседание обаче не е предвидено.

Унгарският премиер Виктор Орбан каза вчера в Европейския парламент, че страната му прави всичко възможно, за да могат България и Румъния да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство да края на тази година.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон също ще призове държавите да вземат решение възможно най-бързо, припомня БНТ.

На 30 декември миналата година Съветът реши да премахне контрола по въздушните и морски граници с България и Румъния.

За премахването на проверките и по вътрешните сухопътни граници се изисква допълнително решение на Съвета, което трябва да бъде взето с единодушие.

Австрия е единствената държава, която продължава да блокира пълноправното приемане на двете страни в Шенген.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Остава ли Джейхан Ибрямов в ареста - светналият с подкуп аркадаш на Доган отново застава пред съда, съпругата му Биршен цъфна с бели рози (СНИМКИ/ВИДЕО) ЕКШЪН В ПИК TV! Остава ли Джейхан Ибрямов в ареста - светналият с подкуп аркадаш на Доган отново застава пред съда, съпругата му Биршен цъфна с бели рози (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК