В монтанското село Ерден ще се радват на нов водопровод

Региони

В монтанското село Ерден ще се радват на нов водопровод

1876
на 18.04.2021
В монтанското село Ерден ще се радват на нов водопровод
Автор:   ПИК

След половин век, монтанското село Ерден, ще има нов водопровод. Подмяната ще бъде на централната улица в селото.

препоръчано

Тръбите за питейната вода ще бъдат подменени на централната улица в продължение на 2,2 километра. Улица “Първа“ попада в преасфалтирането на пътя от разклона на Монтана до село Мърчево, припомни кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

“Наложително е да бъде подменен водопроводът, тъй като той е вече на 50 години. Договорихме се с управителя на ВиК-Монтана. От общината ще има съфинансиране 60 хиляди лева, за да бъде направен изкопът и положени тръбите и след като бъде асфалтирана улица “Първа“ в Ерден, да избегнем авариите и разкопаването на асфалта, който е поставян преди повече от 40 години“, коментира кметът пред БНР.

Пътят е много натоварен. През Ерден на денонощие преминават над 3000 превозни средства и подмяната на водопровода преди полагането на нов асфалт е задължително.

"Това е пътят Монтана-Козлодуй. Селото е добре устроено с площад, със стадион, с ремонтирано кметство и сега с новия път, съвсем нов, европейски облик ще добие село Ерден“, коментира Сретениев.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж САМО ЗА ДАМИ: Как да спечелите сърцето на един мъж
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов контрира Слави: Заял се колко струват изборите, да сметне и ваксините! 100 милиона му се виждат малко (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 207
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това