Вход
София
Времето в София 11 o C

В Пловдив строят градските магистрали с 80 млн. лева

В Пловдив строят градските магистрали с 80 млн. лева

на 23.09.2020
5628
0
В Пловдив строят градските магистрали с 80 млн. лева
Автор: ПИК
23.09.2020
0
5628

Пловдив не може да реализира важните си проекти, без да тегли нов общински заем, сочат разчетите на финансовите експерти. Кредитният рейтинг на Общината все още е добър. Със собствени приходи обаче тя не може да продължи да строи, ако данъците и местните такси не скочат значително. Управата обаче смята, че това ще е голямо бреме за гражданите в кризата.   

Скорпиони налазиха Пловдив, Асеновград и Карлово

Скорпиони налазиха Пловдив, Асеновград и Карлово

Скорпиони налазиха масово къщите в Пловдив, Асеновград и...

на 21.09.2020

Ако плановете на администрацията се реализират, през 2023 г. Община Пловдив  ще има 114 590 700 лева  кредити, става ясно от тригодишната бюджетна прогноза, внесена от кмета Здравко Димитров за обсъждане в Общинския съвет. 

Планът е подготвен според изискванията на Министерството на финансите, което задължава всички общини да представят намеренията си за приходите и разходите на собствени средства в рамките на следващите три години, обяснява "Марица".

Градската управа още в началото на мандата декларира идеята да тегли банков заем до 120 млн. лева. След шумен дебат Общинският съвет със свое решение упълномощи кмета да води преговори за инвестиционен кредит.

Планираната мащабна програма е насочена предимно в развитието на пътната мрежа и изграждането на вътрешния транспортен ринг, който да изведе трафика от центъра на града и да осигури бързи връзки между отделните райони.

Сред обектите, които екипът на Здравко Димитров иска да построи, са подлез „Модър - Царевец”, за чието изграждане  вече е подписан договор с изпълнител и се изработва технически проект, нов мост над „Марица” между бул. „България” и „Копривщица”, продължението на бул. „Северен” от Брезовско шосе до Карловския надлез, новата пътна връзка между бул. „Александър Стамболийски” и „Цар Симеон” в „Тракия”, разширение на Голямоконарско шосе. В програмата влиза и реконструкцията на басейн "Младост". 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34708
архив

Срещнали се двама, разприказвали се, по едно време единият попитал: - А какво прави жена ти? После се сетил, че жената е починала и продължил непринудено: - Все в същото гробище ли си е?

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x