В прокуратурата е постъпил сигнал срещу бащата на Кирил Петков 

Акценти

В прокуратурата е постъпил сигнал срещу бащата на Кирил Петков 

82296
на 30.06.2022
В прокуратурата е постъпил сигнал срещу бащата на Кирил Петков 
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Неправителствена организация е подала сигнал в прокуратурата срещу Петко Петков – баща на премиера в оставка Кирил Петков, съобщиха за ПИК прокурори, без да казват нейното име. Преди няколко дни в медиите, социални мрежи и в предаването на БТВ - "Лице в лице" от 08.06.2022г. се появи изключително стряскаща и тревожна информация от председателя на политическа партия „Има такъв народ“, че бащата на министър-председателя Кирил Петков се намесва в работата на правителството и саботира изграждането на АМ Струма като „не дава автомагистрала "Струма" да мине през Кресненското дефиле, защото бил  еколог“. Освен това в някои публикации се твърди, че среди от "Демократична България" са заявявали, че Борислав Сандов е бил личното назначение за министър на околната среда и водите и вицепремиер, под натиска на бащата Петко Петков. От ДБ са предлагали за министър на екологията Владислав Панев, но бащата на Кирил Петков се наложил.“ 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Асоциацията е силно обезпокоена от тази информация, защото трасето на АМ Струма е утвърдено отдавна от компетентните органи по установения ред в Закона за биологичното разнообразие и Закона за опазване на околната среда. Освен това с Решение № 3-3/2017 г. от 19.10.2017г. по оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) на министъра на околната среда и води е одобрено осъществяването на инвестиционното предложение за „Подобряване на трасето на Лот 3.2 на Автомагистрала „Струма“ по Източен вариант Г 10.50”. Това решение на министъра бе обжалвано, но с Решение № 6834 от 23.05.2018 г. по адм. дело № 13132/2017г. на VI отд. на Върховния административен съд (ВАС) всички жалби са отхвърлени и Решение № 3-3/2017 г. от 19.10.2017 г. е влязло в сила. Освен това трябва да се има предвид, че АМ Струма се изгражда с европейски средства и всяко забавяне на строителството й ще доведе до връщането на 1.6 млрд. лв. от националния бюджет на Европейската комисия.  

Според асоциацията е недопустимо да се променя трасето на АМ Струма под въздействието на лица, които не са част от държавната администрация. Затова настояват да бъде разследван Петко Петков. И след като прокурорите извършат преценка за наличието на законен повод и достатъчно данни за евентуално извършено противоправно деяние - злоупотреба с власт, да предприемат необходимите процесуални действия за търсенето на предвидената в закона отговорност от виновните лица. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в Магнитски (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в "Магнитски" (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК