В Русия: Владимир Зеленски иска да създаде нова система на властта в Украйна

Европа

В Русия: Владимир Зеленски иска да създаде нова система на властта в Украйна

5666
на 21.05.2019
В Русия: Владимир Зеленски иска да създаде нова система на властта в Украйна
Автор:   ПИК

В първите си минути, като президент, Владимир Зеленски заяви, че е готов на всичко заради мира, отбелязва в обширен материал руското издание „Независимая газета“. Президентът уточни, че „всичко“ не означава отказ от украински територии. Преминавайки в своето изказване на руски език, той на практика предложи преговори на руското правителство.

препоръчано

„Аз съм уверен, че прекрасна първа стъпка за начало на диалог ще стане връщането на всички пленени украинци“, заяви Зеленски.

Първата президентска реч на Зеленски изненада мнозина, и като стилистика, и като съдържание. Държавният глава говори разбираемо, без патос, обръщаше се към редовите граждани на разбираем език. Няколко пъти премина на руски език. В частност, когато говореше за необходимостта от завършване на войната в Донбас, Зеленски подчерта, че вижда като своя първа задача на президентския пост, прекратяването на огъня в региона.

„Аз не се страхувам да взимам трудни решения, аз съм готов да загубя своята популярност, своите рейтинги и ако е необходимо, аз съм готов без колебания да загубя своя пост, само за да настъпи мир…Без да губя наши територии. Никога“, заяви Зеленски.

В парламентарната зала настъпи напрегната пауза, след думите на президента.

Какво може да бъде съдържанието на преговорите за мир, с какъв нов екип ще провежда тези преговори, на какви отстъпки са готови от екипа на Зеленски заради мира – всички тези въпроси останаха без отговор. Новият президент кратко обозначи „червената линия“, която няма да премине.

„И Крим, и Донбас, това е наша украинска земя. Където ние загубихме най-важното. Това са хората“, заяви Зеленски.

За разрива на връзките Зеленски още в предизборната кампания обвиняваше предишната власт. Той има намерение да я смени изцяло.

 

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
БУРЯ УДАРИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Градушка и силен вятър брулят в района на Гео Милев и Лозенец (ВИДЕО) БУРЯ УДАРИ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: Градушка и силен вятър брулят в района на "Гео Милев" и "Лозенец" (ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това