Вход
София
Времето в София 11 o C

В Русия: Германия ще отговори на санкциите срещу „Северен поток 2“

В Русия: Германия ще отговори на санкциите срещу „Северен поток 2“

на 20.07.2020
10139
0
В Русия: Германия ще отговори на санкциите срещу „Северен поток 2“
Автор: ПИК
20.07.2020
0
10139

Новите санкции на САЩ срещу газопровода "Северен поток  2", обявени от държавния секретар Майк Помпео, потъпкват свободната и лоялна конкуренция. С помощта на ограничения американците защитават собствените си икономически интереси. ЕС няма друг избор, освен да отговори на опита за изнудване с цялата си сила. Това се посочва в изявление на Източния комитет на германската икономика, цитирано от “Российская газета“ и „Фокус”.

Путин: Русия може и сама да построи "Северен поток 2"

Путин: Русия може и сама да построи "Северен поток 2"

Руската федерация ще завърши газопровода "Северен поток...

на 12.01.2020

Бизнесът очаква, че Европейската комисия, както вече беше обявено, ще отговори на всички посегателства върху суверенитета на ЕС отвън и бързо ще представи списък от „сурови ответни мерки“. Европейските компании, несправедливо засегнати от американските санкции, се нуждаят от ефективна защита срещу финансови щети.

Едва ли не за една нощ и без консултация с европейските съюзници съществуващите изключения се отменят и около 120 компании от 12 европейски държави са заплашени от незабавни санкции от страна на САЩ, отбелязва Източният комитет. В същото време инвестициите в размер на 12 милиарда евро, които вече са извършени, са застрашени.

Освен това всички европейски потребители на газ ще трябва да се съобразяват с допълнителни годишни разходи до 4 милиарда евро поради безпрецедентната намеса на САЩ в енергийния суверенитет на ЕС. Недостигът на доставки ще доведе до поскъпване на природния газ. Новите американски санкции за сметка на Европа са абсолютно неприемливи.

Изданието припомня, че държавният секретар на САЩ Майк Помпео заплаши по време на пресконференция с нови санкции срещу газопровода „Северен поток-2“. По-рано валидното освобождаване на бизнеса от ограничения във връзка със закона за санкции на САЩ беше премахнато от 15 юли. В резултат на това всички компании, участващи в проекта, могат да бъдат незабавно санкционирани.

Източният комитет на германската икономика е отговорен за развитието на сътрудничество с 29 държави от Централна, Източна и Югоизточна Европа, Южен Кавказ и Централна Азия. То представлява около една пета от общата външна търговия на Германия. Организацията си сътрудничи с водещи асоциации на германската икономика.

 

Сподели:
свързани новини
ЕС заплашва с ответни мерки срещу САЩ заради санкциите против „Северен поток 2“ ЕС заплашва с ответни мерки срещу САЩ заради санкциите против „Северен поток 2“
ЕС заплашва да предприеме контрамерки спрямо САЩ заради...
на 28.06.2020
Помпео: САЩ ще наложат санкции на Северен поток 2! Спира ли Балкански поток? Помпео: САЩ ще наложат санкции на Северен поток 2! Спира ли Балкански поток?
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в обръщение,...
на 15.07.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33968
архив

– Патенце, миличко, обещай ми, че ако умра, няма да се влюбиш и да ми изневериш! – Мише, а ако не умреш…

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
Какво означават целувките на мъжете на различните места
x