В САЩ обучиха компютър да разпознава болните от коронавирус по кашлицата

Технологии

В САЩ обучиха компютър да разпознава болните от коронавирус по кашлицата

15282
на 08.11.2020
В САЩ обучиха компютър да разпознава болните от коронавирус по кашлицата
Автор:   ПИК

Изследователи от Масачузетския технологичен институт в САЩ са обучили изкуствен интелект да разпознава пациенти с коронавирус по кашлицата. Това съобщи германският вестник Bild, цитиран от „Фокус”.

препоръчано

Хората трудно биха могли да уловят разликите, но компютърът изглежда го прави - най-удивителното е, че според учените той разпознава инфектираните с COVID-19 с 99 процента точност.

Изследователите вярват, че дори неизвестните инфекции водят до промени в белите дробове на пациента, които влияят на звука на кашлицата, и че изкуственият интелект може да ги разпознае. Сега учените се опитват да пригодят своето откритие в приложение, което ще направи системата лесна за използване навсякъде. Но все още не е известно колко дълго ще продължи разработката, която се извършва съвместно с японски фармацевтичен концерн.

Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това