Вход
София
Времето в София 5 o C

В Силистра излизат на протест заради трафика на ТИР-ове в града

В Силистра излизат на протест заради трафика на ТИР-ове в града

на 27.10.2020
5510
0
В Силистра излизат на протест заради трафика на ТИР-ове в града
Автор: ПИК
27.10.2020
0
5510

Жители на Силистра излизат на протест срещу трафика на ТИР-ове в града, съобщи БНТ.  Те ще блокират за един час подстъпа към граничния пункт с Румъния.

Турски тир с 20 тона дървени въглища пламна край Силистра

Турски тир с 20 тона дървени въглища пламна край Силистра

Сигнал за пожар в турски ТИР на румънска територия е...

на 02.09.2020

Хората недоволстват, че от години трафикът от ТИР-ове преминава през три централни булеварда, за да стигне до граничния пункт с Румъния. Това създава хаос както за шофьорите на автомобили, така и за пешеходците, причинява задръствания, замърсявания и шум.

Оказва се, че самият контролнопропускателен пункт не е пригоден за преминаване на ТИР-ове. Неговото предназначение е само за туристически поток. Водачите на камиони също недоволстват от създалата се ситуация, защото са принудени да чакат с часове на буферни паркинги, докато стигнат до граничния пункт.

Частично решение на проблема е възстановяването на фериботната линия Силистра – Кълъраш. Тя не работи от години, въпреки изградената инфраструктура. Засега румънски бизнесмен е проявил интерес да възстанови линията в средата на декември. По първоначални изчисления цената за преминаване с ферибота ще е около 60 евро за тежкотоварните камиони. А надеждата на силистренци е след като бъде възстановена фериботната линия, трафикът на ТИР-ове в града да бъде забранен.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22325
архив

На едно новобрачно семейство се родило бебе два килограма. Когато техните познати обърнали внимание, че бебето е малко, майката (невинно)казала:- Ама какво искате? Ние сме женени само от три месеца!

x
ПЪРВО В ПИК: Премиерът Борисов: Приехме Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 и сме готови за първите доставки на ваксини (ВИДЕО)
x
Лекар съветва: Ето как да се отървете от кошмарите
x