В Сомалия е убит сътрудник на ЦРУ

СВЕТЪТ ДНЕС

В Сомалия е убит сътрудник на ЦРУ

4262
на 26.11.2020
В Сомалия е убит сътрудник на ЦРУ
Автор:   ПИК

Сътрудник на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ е починал от раните си в края на миналата седмица в Сомалия, съобщава CNN.

препоръчано

Според източника на телевизията, сътрудникът бил ранен при изпълнение на операция в Сомалия, като не се уточнява точно каква. Самоличността му не се разкрива.

Официално потвърждение за случилото се към момента няма.

През октомври медиите в САЩ съобщиха, че президентът Доналд Тръмп има намерение да изтегли американският военен контингент от Сомалия. Според оценка на CNN, в страната към момента има около 600 американски военнослужещи. Броят на намиращите се в Сомалия сътрудници на ЦРУ не е уточнен.

Американските военни сили оказват подкрепа в борбата с международните терористични групировки. Те, също така, помагат в подготовката на сомалийските военни.

Превод и редакция: ПИК

 

 

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това