В столичния храм „Света Неделя“ чакат икона с лика на св. крал Стефан Милутин

Животът днес

В столичния храм „Света Неделя“ чакат икона с лика на св. крал Стефан Милутин

6626
на 27.10.2021
В столичния храм „Света Неделя“ чакат икона с лика на св. крал Стефан Милутин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Икона с образа на сръбския св. крал Стефан Милутин ще бъде тържествено посрещната този следобед в столичния храм „Света Неделя“. Тя ще остане там постоянно за поклонение и почит, наравно с мощите на светия крал, съобщават от Софийската митрополия.

препоръчано

На 30 октомври се навършват 700 години от успението на св. крал Стефан Милутин. По този повод с благословението на патриарх Неофит Софийската митрополия, посолството на Република Сърбия у нас и храм „Св. Неделя“ организират специална програма за честванията.

Тържественото посрещане на иконата с образа на сръбския св. крал Стефан Милутин е първото от поредицата събития. 

На 16 октомври иконата бе посрещната на българо-сръбската граница от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп.

Иконата е дар от сръбски християни, които я даряват на храм „Св. Неделя“, където се намира нетленното тяло на светия Крал, за вечен спомен и залог на единението и любовта между двата съседски народа. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК