В Сърбия подозират - Великобритания режисирала акцията на спецчастите в Северно Косово

Балкани

В Сърбия подозират - Великобритания режисирала акцията на спецчастите в Северно Косово

7639
на 19.10.2021
В Сърбия подозират - Великобритания режисирала акцията на спецчастите в Северно Косово
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама британски дипломати са били сред ключовите звена в осигуряването на логистична подкрепа за последната акция на косовските сили за сигурност в северната част на Косово, твърди белградският “Новости“. Изданието се позовава на източници в разузнавателните служби на западната ни съседка.

препоръчано

Те посочват, че операцията е планирана още през юли и е била прикрита като лов на контрабандно гориво, обяснява пък "Фокус".

Довеждайки ситуацията в Северно Косово на ръба на войната с неколкократно нахлуване на специалните полицейски части  в Северна Косовска Митровица, официална Прищина е започнала да прилага най-мрачния сценарий, за който сръбските служби за сигурност са предупреждавали от месеци, отбелязва изданието.

Според вестника този сценарий предполага, че албанците, с помощта на мощни съюзници, подготвят военна стратегия за завземане на Северно Косово и предизвикване на дестабилизация, за което биха били обвинени сърбите и Белград.

По неофициална информация лидерите на косовските албанци имат подкрепата на посолството на Великобритания, но и на САЩ в Прищина, с които са в пряк контакт и за които има съмнения, че са дирижирали зад кулисите това действие.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК