В тази държава няма само туроператори 

Акценти

В тази държава няма само туроператори 

7345
на 23.02.2021
В тази държава няма само туроператори 

За пореден път в четвъртък туроператорите ще ревнат за пари след като дават пресконференция, недоволстват от туристическия бранш. Три туристически асоциации - Обединение "Бъдеще за туризма" /ОБТ/, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции /АБТТА/ и Българската асоциация на туристическите агенции /БАТА/, са написали писмо до министър-председателя, в което искат да му представят своите проблеми и да потърсят решение, т.е. пак искат държавна помощ.

препоръчано

Павлива Илиева и Румяна Балтова пак ще ни кажат, че не им стигат веднъж 10 млн. лв., втори път 51 млн. лв., 10% от оборите за неработещите месеци, милиони по програмите за малки и средни предприятия по ОПИК и т.н., недоволни са още останалите браншове от туризма.

"Хайде, стига вече! В тази държава няма само туроператори. Това не е най-важният бранш в икономиката, не и е в туризма. Две бюра и два компютъра, и прибират комисионни от продажбата на екскурзии. Това са чисти комисионери. На всичкото отгоре дават смешни заплати по 700-800 лв. на хората си. За сравнение хотелиерите, ресторантьорите, екскурзоводите, транспортът все още не са получили пари и са доста по-нуждаещи се. Но са разбрани. Виждаме колко хотели въобще не отвориха по морето миналата година и по зимните курорти. Ресторантите не работят вече 4 месеца и не мрънкат толкова. Екскурзоводите да не говорим. Хората гък не казаха цяла година. Всички те може да си загубят имотите. Но държавата им помага, не ги е оставила. Докато туроператорите ще загубят какво - бюрата и компютрите си", категорични са хотелиери. 

Според много от тях има фирми, които дължат милиони на клиентите си и вече туроператор е срамна дума в обществото. Хората могат да пътуват и без тях с днешните модерни технологии. Затова държавата трябва да спре да дава пари само на туроператорите, защото са най-грамогласни, категорични са браншовици. От помощи и пари имат повече нужда оставащите без работа, социално слабите, пенсионерите, майките, учителите, няма достатъчно детски градини и трябва да се построят, категорични са те.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това