В. Томова и "Афера" на съд за 348 000 лв.

ЧАС ПИК

В. Томова и "Афера" на съд за 348 000 лв.

111672
на 24.09.2013
В. Томова и Афера на съд за 348 000 лв.
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В. Томова и сайтът й "Афера" отиват на съд за системни клевети и обиди към издателя на вестник "Ретро" и информационна агенция ПИК Недялко Недялков. Исковете са внесени в Софийски градски съд и визират 10 публикации в "Афера" за периода 2012-2013 г. Общата стойност на жалбата е 348 000 лв.

препоръчано

"Дълги години не обръщах внимание на гнусните интриги, небивалиците и инсинуациите по мой адрес в този сайт. Дълги години четях за себе си невероятни измислици, приписваха ми се заговори и сплетни, квалифицираха ме с обиди на най-мерзко физиологическо ниво, обиждаха близките ми, опитваха да ме скарат с партньорите ми, дискредитираха бизнеса и медиите ми. Това е някаква необяснима и за мен обсесия, и то при положение, че дори не познавам Томова. 

Реших, че ако реагирам, ще направя реклама на тази жена и ще я легитимирам, а тя всъщност това цели. Същото правят и мнозина мои колеги и приятели. Наскоро обаче ми хрумна, че нашето търпение и мълчание захранва отровата, безобразния език на омразата, а пък и сигурно част от читателите приемат липсата на реакция за гузност", поясни Недялков.

Адвокатите му твърдят, че публикациите срещу него в "Афера", които могат да бъдат обект на съдебно преследване, са многократно повече от въпросните 10, които са предмет на исковете. 

"Ще отделя достатъчно време, бюджет и нерви, за да поставя нещата на мястото им. Това е единственият цивилизован начин, по който мога да се защитя", зарича се издателят.

Той е наел цял юридически екип, който следи публикациите в "Афера" и готви нови дела срещу В. Томова, тъй като клеветите в сайта й, очевидно поръчани от определени конкурентни медийни кръгове, не спират. Неколцина колеги - журналисти на Недялков също ще подадат жалби срещу "Афера" в близките дни. 

"Не бива повече да се мълчи и призовавам колеги и приятели, даже и враговете ми, мишени на "Афера" - реагирайте! Ако ви трябва юридическа помощ, обадете ми се! Аз не съм фен на вътрешния министър Цветлин Йовчев, но например ежедневната помия, която се излива върху него в този сайт, е нечувана и невиждана. Откъде накъде тази жена ще си позволява да нарича един уважаван семеен български мъж "мръсник, който чупи китки", "интригант", "подлога", да внушава, че е гей и спи с шофьора си, да набеждава в същото шефа на ДАНС Писанчев - без никакви доказателства, без никакви факти, ей така, заради голото охулване... В коя друга държава това ще се търпи? Кои чужди тайни служби или силови ведомства ще го търпят?... Очевидно е, че въпросният сайт се използва от години като инструмент за очерняне на хора и институции, на цели бизнеси, използва се за разчистване на лични сметки."

 

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците
ПИК TV x
ПИК TV! Борисов гневно в Русе: 4 години, след като си тръгнахме, направихме една държава от Африка - тир след тир през градовете и селата! Не ни ли е срам, бе (ВИДЕО) ПИК TV! Борисов гневно в Русе: 4 години, след като си тръгнахме, направихме една държава от Африка - тир след тир през градовете и селата! Не ни ли е срам, бе (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК