В Турция разделиха сиамски близнаци, свързани в главата

Балкани

В Турция разделиха сиамски близнаци, свързани в главата

17979
преди 7 часа
В Турция разделиха сиамски близнаци, свързани в главата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Първа по рода си за Турция операция за разделяне на сиамски близнаци, свързани в областта на главата, беше извършена в Анкарската градска болница "Билкент", съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

препоръчано

14-часовата интервенция, при която бяха успешно разделени едногодишните близначки Мирха и Минал, беше следена от цялата световна медицинска общност, посочва телевизията.   

Момиченцата от пакистански произход са били доведени специално за операцията в Турция. Двете вече се възстановяват в болницата и се очаква да водят нормален живот, когато се завърнат у дома в Пакистан следващия месец, посочва Скай Нюз.

Краниопагичните близнаци, т.е. тези, които са съединени в главата, са изключително рядко срещани, а операцията за разделянето им е много сложна, тъй като те споделят жизненоважни кръвоносни съдове и мозъчна тъкан.

Операцията за разделянето на двете момиченца е била извършена в Анкара от професор Нур ул Оуасе Джелани от Великобритания чрез иновативна технология за смесена реалност. Преди това, през 2020 г., същият хирург раздели турските краниопагични близнаци Дерман и Йигит, изпратени за целта във Великобритания, напомня СиЕнЕн-Тюрк.  

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК