В Хасково задържаха грузинец за сексуални престъпления в Нидерландия

Темида

В Хасково задържаха грузинец за сексуални престъпления в Нидерландия

6886
на 11.06.2024
В Хасково задържаха грузинец за сексуални престъпления в Нидерландия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Окръжният съд в Хасково задържа под стража грузински гражданин, издирван в Нидерландия с Европейска заповед за арест (ЕЗА) за държане в плен и сексуални престъпления, съобщиха от съда. Г.Б. (39 г.) e бил установен и арестуван на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" на 8 юни.

препоръчано

Правосъдието в Нидерландия издирва Г. Б. за три престъпления по Наказателния кодекс на кралството - противозаконно лишаване от свобода и изнасилване спрямо лице на възраст между 12 и 16 години. 

Обиняемият е чужд гражданин и няма никаква уседналост на територията на България. За да бъде осигурено участието му в същинското екстрадиционно производство, единствената възможна мярка за неотклонение, която следва да бъде взета по отношение на обвиняемия, е "задържане под стража", се мотивират магистратите.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК