В Хърватия стартира масова ваксинация срещу коронавирус на служителите в туристическия сектор

Европа

В Хърватия стартира масова ваксинация срещу коронавирус на служителите в туристическия сектор

2137
на 13.04.2021
В Хърватия стартира масова ваксинация срещу коронавирус на служителите в туристическия сектор
Автор:   ПИК

Властите в Хърватия имат намерение до старта на летния сезон да ваксинират срещу коронавируса сътрудниците в туристическия сектор на страната, съобщава АТОР.

препоръчано

Работещите в областта на туризма са определени като приоритетна група за ваксиниране срещу коронавируса. Ваксинацията им се очаква да стартира още от 15 април.

По данни на медиите в Хърватия, властите планират до 1 май да ваксинират 70 000 граждани, които непосредствено контактуват с чуждестранни туристи. Става дума за сътрудници на хотели, къмпинги и туристически агенции, представители на морския транспорт, даващи частни квартири на туристи, работници в барове и ресторанти.

По думите на министъра на туризма и спорта на Хърватия Николина Бърняц, имунизацията на туристическия сектор ще осигури на населението и на гостите на Хърватия максимално безопасен летен сезон.

Освен това, правителството обещава да покрие 50 процента  от разходите на почиващите за покупката на бързи тестове срещу коронавирус, които ще са необходими на почиващите на потвърждаване на здравния им статут или за пътуване със самолети.

За закупуването на бързи тестове срещу коронавируса, субсидирани от държавата, туристите трябва да се регистрират и да подадат заявка на сайта „Безопасно пребиваване в Хърватия”. Там те могат да получат и информация за местата за тестване. В писмо-потвърждение, което ще получат, туристите ще бъдат информирани, че заявката им за теста е била приета.

 Много хотели в популярните хърватски курорти са готови да се включат в правителствената инициатива, предоставяйки на клиентите си безплатни бързи тестове за коронавирус.

Превод и редакция: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това