В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА: Барселона жадува за мъст срещу Байерн

Световен футбол

В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА: Барселона жадува за мъст срещу Байерн

6092
преди 5 часа
В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА: Барселона жадува за мъст срещу Байерн
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

С девет мача днес ще завърши третият кръг от основната фаза в Шампионската лига. За първи път най-престижният европейски клубен турнир се провежда в нов формат – без традиционната групова фаза.

препоръчано

Най-интригуващият сблъсък от втория ден на мачовете безспорно противопоставя Барселона и Байерн Мюнхен. Колосите на испанския и германския футбол съответно си дават среща на Олимпийския стадион в Барселона.

Каталунците, водени от Ханзи Флик, загряха по най-добрия възможен начин за двубоя с баварците, след като разбиха Севиля с 5:1 у дома в Ла Лига. “Блаугранас“ са лидери в испанския шампионат, с три точки пред втория Реал Мадрид.

Любопитно е, че седмицата е изключително тежка за Барса – отборът трябва да гостува на “кралете“ през уикенда за първенство. В първите си два мача в ШЛ досега Барселона отстъпи на Монако с 1:2 в Княжеството, но след това компенсира с убедително 5:0 над швейцарския Йънг Бойс.

Байерн на Венсан Компани също влиза със самочувствие в срещата. Мюнхенци отвяха Щутгарт с 4:0 на “Алианц Арена“ след хеттрик на Хари Кейн. Така тимът спря серия от три поредни двубоя без успех във всички турнири – две равенства в Бундеслигата и загуба от Астън Вила в „турнира на богатите“.

В първия си мач от Шампионската лига Байерн беше безпощаден срещу хърватския гранд Динамо Загреб, печелейки с рекордното 9:2. В края на седмицата баварците гостуват на Бохум във вътрешния шампионат.

В друга интересна среща, Ливърпул гостува на РБ Лайпциг. Мърсисайдци ще търсят трета последователна победа след тези над Милан (3:1) и Болоня (2:0), докато „биковете“ нямат право на отстъпление, след като загубиха откриващите си два мача срещу Атлетико Мадрид (1:2) и Ювентус (2:3).

Пълна програма за мачовете от ШЛ в сряда:

19:45 часа

Аталанта – Селтик

Брест – Байер Леверкузен

22:00 часа

РБ Лайпциг – Ливърпул

Манчестър Сити – Спарта Прага

Барселона – Байерн Мюнхен

Атлетико Мадрид – Лил

РБ Залцбург – Динамо Загреб

Бенфика – Фейенорд

Йънг Бойс – Интер

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала Кметът беглец?! (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала "Кметът беглец"?! (ВИДЕО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК