В Шотландия призоваха британските министри „да защитават Съюза“

Европа

В Шотландия призоваха британските министри „да защитават Съюза“

4650
на 11.07.2019
В Шотландия призоваха британските министри „да защитават Съюза“
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Отделните министерства в британското правителство са призовани да направят защитата на Съюза основен приоритет в комуникациите, политиката и разходите, тъй като правителството на Обединеното кралство е изправено пред „огромно политическо предизвикателство“ в Шотландия, съобщава шотландския вестник „Хералд”, цитиран от „Фокус”.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Изданието съобщи, че министрите на кабинета са призовани да приемат постоянен „режим на кампанията“ за спасяване и укрепване на Съюза и да бъдат проактивни в това отношение, тъй като правителството на Шотландската народна партия (СНП) насърчава независимостта на Шотландия.

Действително писмена бележка отбелязана като „чувствителна информация за колегите от кабинета, Дейвид Лидингтън, де факто заместникът на Тереза Мей, предположи, че администрацията на СНП използва туристическа маркетингова кампания като прикритие за насърчаване на независимостта.

Той пише: „Шотландското правителство има маркетингова кампания за няколко милиона паунда, „Шотландия е Сега“. Въпреки че кампанията е насочена към привличане на туристи, инвеститори и работници мигранти, в действителност тя е насочена към местната аудитория, насърчавайки идеята за шотландска идентичност.

В документа се отбелязва, че Брекзит е увеличил натиска върху вече чувствителна политическа ситуация, че „основните тенденции в идентичността и демографията“, съчетани с оттеглянето на правителството на Обединеното кралство от ключови области на шотландския живот поради прехвърляне на отговорност, „представляват реални рискове за целостта на Обединеното кралство ”.

Лидингтън каза на колегите си: „В Шотландия сме изправени пред значително, неотложно политическо предизвикателство”, като се има предвид, че мнозинството в страната гласува за „Оставане” и искания за повече правомощия по отношение на имиграцията.

Той изтъкна, че натискът върху конституционната позиция „остава висока” и ще се увеличи, ако Никола Стърджън успее да спечели мнозинство в изборите за местен парламент през 2021 година.

Отбелязвайки как първият министър вече е внесъл законопроект за определяне на рамката за бъдещи референдуми и как са били отправени призиви за втори референдум за независимостта преди края на следващата година, министърът отбеляза, че те „рязко подчертават продължаващите рискове за Съюза”.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК