В Япония очакват мощния тайфун „Тянсу”

Азия

В Япония очакват мощния тайфун „Тянсу”

7355
на 09.09.2021
В Япония очакват мощния тайфун „Тянсу”
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Главната метеорологична агенция на Япония предупреди за приближаването на мощния тайфун „Тянсу” към южната префектура на страната Окинава в близките дни, като в региона се очакват ветрове и проливни дъждове, съобщи РИА „Новости”.

препоръчано

Уточнява се, че към настоящия момент тайфунът, чийто категория бе повишена до „извънредно мощен”, се намира източно от Филипините. В близките дни се очаква той да се придвижва на запад-северозапад към японската префектура Окинава cъс скорост от около 20 километра в час.

Скоростта на вятъра в центъра на тайфуна в момента е 55 метра в секунда, при пориви на вятъра до 75.

Експерти предупреждават за възможни наводнения и свлачища, като призовават хората да спазват стриктно мерките, а жителите на крайбрежните райони – да не излизат в морето.

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК