В "Пирогов" спряха търсенето на санитари със заплата от 3000 лв.

Здраве

В "Пирогов" спряха търсенето на санитари със заплата от 3000 лв.

25824
на 04.12.2020
В Пирогов спряха търсенето на санитари със заплата от 3000 лв.
Автор:   ПИК

В "Пирогов" спряха търсенето на санитари със заплата от 3000 лева. Преди три дни от болницата казаха, че търсят 50 души, а са наети само трима.  

На 3 декември Атанас Анастасов - рехабилитатор по образование, пише до "Пирогов" с надеждата, че ще бъде нает на работа. Към писмото си прилага и CV, но получава лаконичен отговор: "Вече не набираме санитари".

препоръчано

„И това ме подразни, тъй като в медиите се представя друга информация“, споделя Атанас пред БТВ.

На 1 декември от спешната болница твърдяха, че свободните места за санитари са над 40.

„Които отговарят на изискванията – само трима кандидати са дошли. Иначе обажданията и посещения на място над 200 човека“, обясни д-р Дияна Димитрова.

Днес казаха, че търсят персонал от март, но напливът е започнал чак след съобщението за високата заплата.

„Поради големия недостиг преди два месеца Българският лекарски съюз организира акция по набиране на персонал. Дойдоха много студенти по медицина, които бяха назначени на свободните места.“ Поради тази причина търсенето на санитари е прекратено, добавиха от болницата.

„Просто аз като рехабилитатор - нашето заплащане е малко над минималната заплата. Наскоро бях в София, в Елина Пелин, в арматурен двор за строителството и какво ли друго не, тъй като търсим доход, който да е достоен“, казва още Атанас.

Справка в сайтовете за работа показва, че позиции за санитари не липсват, но не всички са за работа на първа линия и съответната надбавка от 1000 лв.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неуспехи за Близнаците, финансови проблеми за Девите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това