ГДБОП натръшка петима иманяри край Варна

Крими

ГДБОП натръшка петима иманяри край Варна

16157
на 07.06.2024
ГДБОП натръшка петима иманяри край Варна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Петима иманяри са задържани при проведена на 5 юни спецоперация на териториалната структура на ГДБОП във Варна.

препоръчано

При претърсване на домовете им в селата Гроздьово, Дъбравино, Нова Шипка и Горен чифлик са били открити 12 детектори за метал, сканираща техника и 354 антики – монети, украшения, керамични съдове, детайли от антична колесница.

Артефактите са иззети и е назначена експертиза за датирането им, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура, която ръководи образуваното по случая досъдебно производство.

Петимата заловени са привлечени към наказателна отговорност за две престъпления – участие в сговор за извършване на престъпления в страната и чужбина и за държане на археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по надлежния ред.

На обвиняемите са наложени парични гаранции по 10 000 лв., информира още по случая "Труд“.  

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК