Гей дружинката около Корнелия Нинова съди Кирил Добрев - лидерката ги възмезди за манипулацията с партийни постове

Политика

Гей дружинката около Корнелия Нинова съди Кирил Добрев - лидерката ги възмезди за манипулацията с партийни постове

119675
на 30.11.2020
Гей дружинката около Корнелия Нинова съди Кирил Добрев - лидерката ги възмезди за манипулацията с партийни постове
Автор:   ПИК

Двамата чиновници от БСП, инсценирали грозната манипулация срещу Кирил Добрев, разпространена от червената централа в медиите, са в дъното на съдебно дело срещу него за уронване на честта и достойнството на апаратчика Евгений Белий.

препоръчано

Както ПИК съобщи, драмата се разигра в края на юни в централата на БСП на етажа, на който се намираше кабинетът на Кирил Добрев в качеството му на тогавашен зам.-председател на партията, отговарящ за организационните въпроси. Камерата на този етаж е заснела и записала избухването на Добрев спрямо партийния чиновник Евгений Белий, към когото на помощ се притичва негов близък във всяко отношение другар, също партиен чиновник - Ивайло Лилов.

Отрязъкът от записа, разпространен в медиите, обаче е манипулиран и не показва причината за рязката реакция на Добрев. Според обитатели на "Позитано" 20, заради избухливия му нрав, той нарочно е бил предизвикан от Белий, а Лилов е бил предупреден какво се готви, за да се озове там като свидетел на разправията, именно с цел записът да бъде разпространен и Добрев да бъде дискредитиран. По това време той вече се смяташе за най-големия конкурент на Нинова за лидерския пост и правеше остри изявления по неин адрес.

За реализирането на сценария помогнаха и камерите, с които лидерката опаса цялата централа, след като изгони дългогодишни служители на "Позитано" 20 и ги замени с бивши куки - от входа до архива на партията.

Евгени Белий е чиновник, известен сред социалистите като човек за мръсни поръчки на Нинова. Неведнъж по време на заседания на Националния съвет на БСП той е седял в залата и е вдигал ръка при гласуванията, макар чиновниците на партията да нямат право на това. Това е и причината неведнъж да бъде гонен от заседанията на върховния орган. Заради това на едно от последните заседания на стария Национален съвет, след няколкократни забележки, бившият лидер на БСП Михаил Миков буквално го изхвърлил заедно с якето му от залата.

Ивайло Лилов пък изигра основната роля по време на вътрешнопартийните избори за лидер на партията при гласуването с т.н. "подвижни и преносими урни", които всъщност се оказаха кутии от обувки и кашони, с гласовете от които Нинова всъщност бе избрана за председател. Срещу него бяха подадени жалби, че не допуска наблюдатели на другите кандидати при гласуването в домовете на социалистите. Те го отхвърлиха и в попълзновенията към местните ръководни органи на столетницата във Враца. За сметка на това Нинова го вкара в новия Национален съвет на БСП, който обаче бе избран твърде спорно с гласували 903-ма души при регистрирани 722-ма делегати на 50-я конгрес на столетницата.

След като окончателно се разправи с всичките си опоненти в БСП на този форум, Нинова очевидно продължава реваншисткия си поход и по съдебен път. Това е причината за мобилизацията на гей дружинката около нея да подхване дело в Софийския районен съд срещу Кирил Добрев. Присъствалият на скандала Ивайло Лилов е единственият, който може да свидетелства в полза на Белий и явно това е била причината да се появи там точно в този момент.

Вероятно преди магистратите да отсъдят дали бившия зам.-председател на БСП има вина, ще поискат да изгледат целия запис от случката, за да стане ясно какво е провокирало Добрев да избухне и дали това не е било направено умишлено.

Не е ясно дали Кирил Добрев ще може да се яви на насроченото за 9 декември заседание на съда, тъй като той беше в болница, заразен с коронавирус и не се знае докога ще продължи карантината му. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения САМО В ПИК! Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Девите да не правят необмислени неща, Близнаците да не взимат крайни решения
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това