Вход
София
Времето в София 13 o C

Гей скандал със Станишев и Вигенин отпуши делото "Галерия"

Гей скандал със Станишев и Вигенин отпуши делото "Галерия"

на 16.10.2020
775937
0
Гей скандал със Станишев и Вигенин отпуши делото "Галерия"

С известно закъснение и потрес научих, че вчера в парламента Кристиан Вигенин е обявил за гей Веселин Марешки.

Точно Вигенин да говори кой е гей...ми звучи странно. Нахално. 

Може би съди от личен опит.

Веднага се върнах назад във времето, в далечната 2008 г. Изцепката на другаря Вигенин отпуши стари рани.

Тогава бях съиздател на "Уикенд", най-тиражния вестник в държавата. През пролетта на същата година в шоуто "ВИП брадър" вече покойният Дим Дуков разкри, че министър-председателят Сергей Станишев и международният секретар на БСП Кристиан Вигенин имат интимна история. 

Думите на Дуков, виден столичен хомосексуалист, прозвучаха шоково. С колегите от "Уикенд" се разровихме по темата, намерихме още двама свидетели, а и твърде любопитна и красноречива снимка - Станишев и Вигенин изтегнати лежерно на плажа шезлонг до шезлонг. Някъде във Виетнам. Явно прекарваха отпуските си заедно.

Снимката получихме от известна главна редакторка на столичен ежедневник.

"Няма как да я пусна аз, не е в профила ни, затова ви я давам на вас", поясни редакторката.

Всъщност историята бе крайно заплетена. Говореше се за цял любовен четириъгълник - премиерът Станишев, тогавашната му приятелка Елена Йончева, Вигенин и съветникът на Станишев - Азер Меликов. Според данни от нашето разследване в карето имало хора с гей, но и с лесбо наклонности.

Журналистката Невена Гюрова, медиен съветник на друг червен премиер - Жан Виденов, точно тогава съобщи, че Елена Йончева има нежна афера с нейна близка. Изобщо работата замириса на комунистическа нерониада.

Още помня въпросния брой на "Уикенд" с огромно заглавие на първа страница "Гей скандал със Станишев" и снимката на двамата хубавци.

Помня и какво последва - всесилната служба ДАНС, директно подчинена на Станишев и измислена от него, за да "цака" президента Първанов, подхвана оперативно дело "Галерия". С обекти - Недялко Недялков, Мартин Радославов и Димитър Златков. Единствената официална операция на службите срещу журналисти в България. С целия реквизит - следене, подслушване, натиск.

Прословутото дело "Галерия" е започнало именно заради разкритията на "Уикенд" за гей аферата на Станишев и Вигенин. По поръчка на министър-председателя. През лятото на 2013 г. прочетох папките, които вече бяха разсекретени. Предостави ми ги почитаемият господин Писанчев.

Така че смятам за особено неподходящо именно Кристиан Вигенин да говори кой е гей. Именно Кристиан Вигенен, верният паж на Станишев, да размахва пръст, да морализаторства и да се изживява като ново лице в политиката.

Може да имаме пропуски в паметта, но не сме съвсем идиоти. Тия мантри да ги пробутва на инфантилите на площада. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34843
архив

На конкурс за прокопаване на голям тунел се явяват американска, френска и българска фирми. Основният въпрос е какво отклонение дават фирмите при срещата на двата ръкава.
Американците:
- Ние гарантираме отклонение от 1 метър!
Французите:
- Ние можем да постигнем отклонение 35 сантиметра!
Българите:
- Ако двата ръкава не се срещнат, ще прокопаем два тунела!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x