Гена Трайкова закла гаджето си Иван Георгиев като водещ в Би Ти Ви

Акценти

Гена Трайкова закла гаджето си Иван Георгиев като водещ в Би Ти Ви

825268
на 21.01.2021
Гена Трайкова закла гаджето си Иван Георгиев като водещ в Би Ти Ви
Автор:   Ива Николова

Гена Трайков, бившата началническа и екранна половинка на изгонения шеф на новините в БТВ Венелин Петков, закла гаджето си Иван Георгиев, като го уреди да води студиото, посветено на инаугурацията на Байдън, заедно със Светослав Иванов вчера.

препоръчано

По принцип истината се познава в сравнението, а сравнението между двамата в едно живо предаване изобщо не беше в полза на репортера. Още от самото начало Георгиев стърчеше в студиото като поръчан и невзет, глътнал бастун, скован и без да знае къде да си дене ръцете. И се сапикясваше единствено когато насочи погледа си към аутокюто, откъдето четеше разни статистики, а впоследствие заничаше към него да се сети и за въпросите, които трябва да зададе.

За разлика от Иванов, който се държеше свободно, задаваше въпроси на репортерите в САЩ и на гостите в студиото рефлективно и дори помагаше на спечения репортер да изглежда като водещ и да превежда адекватно от английски. А след опита за спонтанност и разчупеност на Георгиев с репликата, че видял "спикерът Нанси Пелоси" в тълпата и уточнението "нали там се нарича спикер", Иванов започна да го гледа с умиление и снизхождение, което вече трудно прикриваше.

Воденето на диалози с гостите в студиото също не се оказа силата на Георгиев. Като оставим настрана целият малоумен сценарий на БТВ за събитието, според който двамата водещи трябваше да се държат като конферансието на производствен банкет с томбола, изкуствено приповдигнатото им настроение, въодушевлението им на възторжени идиоти и орязаната реч на любимия им Байдън, все пак имаше някаква полза от въпросното студио. Но тя е изцяло вътрешноведомствена за БТВ.

Иван Георгиев не става за водещ на нищо и най-вече на публицистични предавания, където трябва да умееш да слушаш, да следиш мисълта на госта и да бъдеш адекватен и рефрективен на онова, което чуваш. Изобщо, където трябва да работиш без аутокю и слушалка в ухото. И да мислиш и реагираш бързо.

Артисалата след Венелин Петков Гена Трайкова, която в момента дава мило за драго или да се удържи в телевизията, или да си тръгне оттам поне с пълен джоб компенсации, за които засега безуспешно преговаря, ще трябва да преглътне амбициите си да урежда гаджето си Иван Георгиев за водещ на сутрешния блок на мястото на новия началник Антон Хекимян. Не, че Хекимян не прилича на Бъстър Кийтън с каменното си изражение при всякави ситуации, но в сравнения с Иван Георгиев направо е Роуън Аткинсън в ролята на Мистър Бийн.

Изобщо, ако перифразираме една реклама: само с гушкане не става, трябва и можене. А моженето на Иван Георгиев лъсна със страшна сила по време на партньорството му със Светослав Иванов в студиото на БТВ за инаугурацията на Байдън.

Затова Гена Трайкова ще трябва да си завре интригантските плетки някъде по-надълбоко и, вместо да крои шапката на Хекимян и звездата си Виктория Петрова, да се захне с истински куки и прежди. Така поне някой чорап или шал може да излезе, а не само вреди за новите собственици на БТВ и зрителите й. Освен ако крайната й цел не е, преди да си тръгне, да срине медията окончателно на принципа "след мен - потоп". Проблемът обаче май е точно обратният - че тя още е там, а потопът от нейното интриганстване и задкулисните машинации на компанията "Гиздарска и пиарки" вече е налице. И води право към "Вечная памет!" на БТВ. 

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 300
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това