Генералният секретар на ООН с призив за мир след срещата си с Путин

Европа

Генералният секретар на ООН с призив за мир след срещата си с Путин

8578
преди 5 часа
Генералният секретар на ООН с призив за мир след срещата си с Путин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Генералният секретар на ООН - Антониу Гутериш призова за мир в Газа, Ливан, Украйна и Судан. Той участва в заключителното заседание на срещата на върха на БРИКС, домакин на която е Русия. Присъствието му на форума повдигна редица въпроси сред западните държави, в Брюксел защитиха участието му с мотива, че ще може лично да предаде посланията за мир на президента Путин.

препоръчано

Двамата разговаряха в кулоарите на форума. Това беше първата им среща след руската инвазия в Украйна през 2022 година. Ето още от думите на Гутериш.

"Имаме нужда от мир в Ливан с незабавното прекратяване на враждебните действия и прилагането на Резолюция 1701 на Съвета за сигурност на ООН. Имаме нужда от мир в Украйна, справедлив мир, в съответствие с хартата на ООН. Имаме нужда от мир в Судан, след като всички страни се откажат от използването на оръжия и се върви към устойчив мир", подчерта Антониу Гутериш, генерален секретар на ООН .

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК